Kees de Jongen - Theo Thijssen - Uit de serie 's Werelds meest geliefde boeken. Bekijk groter

Kees de Jongen - Theo Thijssen - Uit de serie 's Werelds meest geliefde boeken.

Gebruikt

Kees de Jongen
Uit de serie 's Werelds meest geliefde boeken.

ConditieZeer goed
Uitgavejaar1995
Pagina's354
UitgeverReader's Digest
AuteurTheo Thijssen
KaftHarde kunstlederen kaft met goud opdruk letters
StofomslagNee
ISBN906407349x
Afmeting16 x 23 cm

Meer details

€ 7,50

Meer informatie

Beschrijving boek:

'Vele mensen schijnen Kees Bakels niet eens te hebben gekend en dat is eigenlijk niet goed te begrijpen. Is hij niet zowat de belangrijkste jongen geweest, die er ooit bestaan heeft?'

Na de vele herdrukken die Kees de jongen sinds de eerste druk in 1923 heeft beleefd, kunnen we rustig stellen dat deze beginregels inmiddels hun geldigheid hebben verloren: is er nu nog iemand die niét van Kees Bakels, die niét van Kees de jongen heeft gehoord?

Deze uitgave van Thijssens meesterwerk, over de fantasiewereld van een twaalfjarige in Amsterdam, is bezorgd door Rob Grootendorst en Peter-Paul de Baar, de editeurs van Thijssens Verzameld Werk.

H. Brandt Corstius in NBc Handelsblad: 'Elke keer - en ik denk dat het nu al twintig keer gebeurd is - dat ik over de dood van Kees zijn vader lees en de zoen met Rosa Overbeek, schieten de tranen me in de ogen. Dat heb ik met geen enkel ander fictieboek.'

Recensie(s)

"Kees de jongen" van de onderwijzer, politicus en schrijver Theo Thijssen (1879-1943) is een klassiek boek. Het beschrijft de jeugd van een volksjongen op zo'n universele manier dat bijna iedereen er een en ander van zijn eigen jeugd in herkent. De "grote Pers" en de "zwembadpas" zijn generaties lezers hun leven lang bijgebleven, evenals Kees' liefde voor Rosa Overbeek. "Kees de jongen" neemt een volwaardige plaats in op het lijstje klassieke "jongens"-boeken temidden van o.a. "Woutertje Pieterse" van Multatuli, "Jaapje" van Jacobus van Looy en "Boefje" van M.J. Brusse.